DE LESSEN

Yin yoga en Yin-Yang yoga

Ik geef les in 2 soorten yoga: Yin yoga en Yin-Yang yoga. De lessen vinden plaats in kleinere groepen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en een goede opbouw met veel afwisseling. Dankzij mijn dansachtergrond kenmerken mijn lessen zich door flow.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga met een ontspannende werking vooral gericht op het bewust worden van je lichaam en op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De houdingen worden meestal zittend of liggend uitgevoerd.

Yang yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij beweging, kracht en ademhaling worden gecombineerd in vloeiende houdingen. Yin yoga en Yang yoga vullen elkaar perfect aan. Door beide vormen te combineren, neem je de krachtige aspecten van beide methoden mee. Een mooie combinatie tussen inspanning en ontspanning.

Voor wie?

Zeggen de termen ‘yin yoga’ en ‘yang yoga’ je nog niet zoveel? Boek een gratis proefles, doe gewoon eens mee en ervaar zelf welk type les het beste bij je past.

De lessen zijn in elk geval geschikt voor iedereen, van iedere leeftijd en van elk ervaringsniveau. De focus ligt op het vinden van balans in je hoofd en je hart door je bewust te bewegen.

Het is een proces

Yoga is geen quick fix. Je bent niet in één klap heel lenig, supersterk, totaal in balans of heerlijk rustig. Het is een proces van bewustwording en verandering. De eerste ervaringen kunnen van persoon tot persoon heel verschillend zijn. Als je op regelmatige basis yoga beoefent kan er op de lange termijn een ingrijpend veranderingsproces plaatsvinden, met positieve effecten voor je lichaam en geest.