Nieuwsbrief Juni 2019

Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie een nieuwsbrief hebben ontvangen. Niet omdat er niets te melden was, maar gewoon omdat het er even niet van is gekomen.

In deze nieuwsbrief tref je informatie aan over de sluiting tijdens de feestdagen en mijn  zomervakantie, de klankschalensessie en een uitdaging/experiment.

Feestdagen en vakantie

De studio is gesloten op:
Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019
Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019
Zomervakantie: vrijdag 28 juni t/m maandag 15 juli 2019.

Als je in de periode dat ik met vakantie ben, al lessen ingepland hebt, krijg je een bericht dat de les is geannuleerd. Weet dat het je altijd welkom bent om de les op een ander moment in te plannen.
Ook als je zelf met vakantie gaat, kun je uiteraard altijd inhalen.

Na mijn zomervakantie gaan de lessen gewoon door, mits er minimaal vier (4) mensen aanwezig zijn.  Bij mooi weer kunnen we eventueel lekker naar buiten.  Mocht er een te beperkte aanwezigheid zijn, kan het voorkomen dat ik lessen samenvoeg. Dat is voor iedereen wel zo prettig.

Klankschalen en Yin

De klankschalen sessie in november 2018 was zo succesvol, dat ik voor de zomer nog een Yin XL klankschalen sessie heb ingepland en wel op vrijdagavond 21 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de lessen afgelopen week, heb ik dit aangekondigd en de les is inmiddels al helemaal vol geboekt.
Mocht je interesse hebben, plaats jezelf dan op de wachtlijst of stuur me een mail.
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat iemand verhinderd is.

Afstemmen in stilte.

Tijdens de lessen vraag ik je regelmatig om af te stemmen op je lichaam.
Misschien doe je dat zelf weleens tijdens een meditatie maar wellicht vind je het lastig of kun je er niet zoveel mee. Hieronder probeer ik aan te geven wat ik ermee bedoel en waarom.

Lichaam en geest zijn een eenheid.

Onze geest of mind, babbelt vaak non-stop met ons. Als een aap slingerend van tak naar tak. “Straks boodschappen halen”, “Zin in cappuccino!” “Oei, help ik ben dit of dat vergeten” en ga zo maar door. Doordat onze monkey-mind zo tegen ons babbelt, kunnen we de signalen van ons lichaam soms niet meer horen. Yoga kan daarin een waardevolle hulpbron zijn.
Vandaar dat ik je vraag om écht af te stemmen, te luisteren naar je lichaam. Naar de plaatsen die om aandacht vragen. Als je daar te weinig tijd voor neemt, kan het lichaam gaan schreeuwen om aandacht. Dat kan zich uiten in het ontwikkelen van fysieke klachten maar ook door een gevoel van onbehagen of vermoeidheid.
In de drukte van alle dag nemen we vaak te weinig tijd voor een moment voor onszelf. We zijn ons daar vaak pas bewust van als zich een blessure of andere klacht aandient. Hoeveel mensen worden er tijdens een vakantie niet ziek, juist als de ontspanning daar is.

Het helpt om vanuit verstilling contact te maken met je lichaam. De yogahoudingen heel bewust te ervaren. Om dat proces te ondersteunen geef ik de yin lessen tijdens de komende week vanuit stilte.
Ik vind het daarom fijn als je in stilte binnenkomt, op je mat gaat zitten in een comfortabele houding en wacht tot de les begint.
Ik doe de houding voor, maar zal verder geen toelichting geven. Als de tijd voorbij is, zal ik de klankschaal laten klinken. Dan nemen we de tijd om na te voelen. De volgende houding begint weer als de klankschaal klinkt.
Ik zal tijdens de les ondersteuning bieden in een houding als dat nodig is.

Ik hoop dat je dit avontuur met me aan wilt gaan, echt afstemmen en kijken of je die ‘monkey-mind’ tot rust kunt brengen.
Tijdens het theedrinken, vind ik het leuk om te horen hoe jullie het ervaren hebben!

Namasté
Astrit